Fasciaklinikerna Stenungsund | Teknisk konsult

Om Björn Winberg

I maj 2021 avslutade jag Fasciaspecialist-utbildningen hos Atlasbalans och startade Fasciaklinikerna Stenungsund. Fasciaspecialist är en yrkesutbildning där man bland annat lär sig kroppsbalansering, bäckenmobilisering, behandling av olika besvär i rygg, nacke, ben som Frozen Shoulder, tennisarmbåge mm.

Jag är diplomerad medicinsk massageterapeut efter utbildning hos Hälsoteket i Göteborg och Malmö, avslutad i januari 2014. Studierna har omfattat anatomi, fysiologi, medicin och patologi samt undersökningsmetodik och muskeltöjning kombinerat med skolpraktik, företagspraktik och praktikfall.

Efter utbildningen har jag avlagt teoretiskt och praktiskt prov för certifiering hos Branschrådet för Svensk Massage och uppfyllt kraven på Certifierad massör.

Sedan april 2018 är jag diplomerad kinesiolog klinisk inriktning efter en 1½-årig utbildning hos Sabine Rosén Educations. Kinesiologi är en teknik för att hitta individuella sätt att komma i bättre balans. En kinesiolog arbetar för att skapa cirkulation i kroppen. När strukturella spänningar släpper i muskulatur och leder så ger det förutsättning till självläkning, mindre smärta och återhämtning.

Jag har vidareutbildat mig inom myofascial release och smärtbehandlande massage som kan vara bra vid diffusa smärtor.

Jag är sedan september 2016 certifierad Rehabtape-instruktör och erbjuder kinesiologi-tejpning som komplement i mina behandlingar. Kinesilogitejpning används bland annat för smärtlindring och rehabilitering.

Jag erbjuder även egenvårds- och grundkurser i denna form av tejpning. Hör av dig om du är intresserad.

Min klinik finns från och med 2018-04-12 på Gärdesvägen 2 i Stenungsund. Från och med 2019-08-05 finns jag i en egen lokal i huset.

Jag är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Sedan våren 2015 är jag även medlem i Dala Massage Team som du finner på bland annat Vasaloppsveckan, Vansbrosimmet och O-Ringen.

av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör                     hemsideloggaKrY-Sigill-KS

BokaTid_StorGron_MorkBakgrund_120px

Blogginlägg