Medicinsk Massageterapeut - Klassisk massage och medicinsk massageterapi i Stenungsund

Om Björn Winberg

Jag är diplomerad medicinsk massageterapeut efter utbildning hos Hälsoteket i Göteborg och Malmö, avslutad i januari 2014. Studierna har omfattat anatomi, fysiologi, medicin och patologi samt undersökningsmetodik och muskeltöjning kombinerat med skolpraktik, företagspraktik och praktikfall.

Efter utbildningen har jag avlagt teoretiskt och praktiskt prov för certifiering hos Branschrådet för Svensk Massage och uppfyllt kraven på Certifierad massör.

Jag avslutar i april 2018 en 1½-årig utbildning till kinesiolog hos Sabine Rosén Educations. Kinesiologi är en teknik för att hitta individuella sätt att komma i bättre balans. En kinesiolog arbetar för att skapa cirkulation i kroppen. När strukturella spänningar släpper i muskulatur och leder så ger det förutsättning till självläkning, mindre smärta och återhämtning.

Jag har vidareutbildat mig inom myofascial release som kan vara bra vid diffusa smärtor.

Jag är sedan september 2016 certifierad Rehabtape-instruktör och erbjuder kinesiologi-tejpning som komplement i mina behandlingar. Jag erbjuder även egenvårds- och grundkurser i denna form av tejpning. Kinesiologi-tejpning används bland för smärtlindring och rehabilitering.

Min klinik finns från och med 2018-04-09 på Gärdesvägen 2 i Stenungsund hos Västkustkliniken.

Jag är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Sedan våren 2015 är jag även medlem i Dala Massage Team som du finner på bland annat Vasaloppsveckan, Vansbrosimmet och O-Ringen.

Jag är återförsäljare av Stärkevästen. En hållningsväst med god komfort som ger dig en bättre hållning genom att träna upp din hållningsmuskulatur.

 

av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör                     hemsideloggaKrY-Sigill-KS

BokaTid_StorGron_MorkBakgrund_120px

Blogginlägg